Shefi i Universitetit Al-Mustafa përgëzon Shefin e Ri të Nahdlatul Ulama të Indonezisë

Publikuar në Dhj. 18, 2020, 7:39 a.m.

Presidenti i Universitetit Ndërkombëtar Al-Mustafa Huxhat ul-Islam Ali Abbasi përgëzoi Shejh  Abuya KH Miftachul Akhyar për emërimin e tij si president i ri i lëvizjes Nahdlatul Ulama të Indonezisë.

Në një mesazh drejtuar Shejh Miftachul Akhyar, kleriku iranian shpresonte për suksesin e tij në pozicionin e ri dhe promovimin e çështjeve shpirtërore mbi bazën e vëllazërisë dhe moderimit islam.

Ai gjithashtu u lut për prosperitet për kombin vëlla të Indonezisë.

I lindur në 1953, Miftachul Akhyar më parë drejtoi një shkollë fetare në Surabaya, një qytet port në ishullin Java të Indonezisë.

Ai gjithashtu shërbeu si kreu i degës së Nahdlatul Ulama në Java dhe nënkryetar i lëvizjes nga 2015 në 2020.

Nahdlatul Ulama (përkthyer fjalë për fjalë në Rilandja e Ulemave është një lëvizje tradicionale islamike sunite në Indonezi që ndjek shkollën Shafi'i të jurisprudencës. Esshtë themeluar më 31 janar 1926 në Surabaya si një përgjigje ndaj rritjes së Vehabizmit në Arabinë Saudite.Burimi : IQNA