Grupi Amkest i Arabisë Saudite nënshkruan marrëveshje me firmën e energjisë së gjelbër të SHBA-ve

Publikuar në Dhj. 9, 2020, 5:38 a.m.

Pacific Green Technologies Inc. me bazë në Sh.B.A (PGTK) ka nënshkruar një marrëveshje sipërmarrjeje të përbashkët me Amr Khashoggi Trading Co. Ltd. (Amkest Group) për të përfshirë një kompani në Arabinë Saudite për shitjen e teknologjive mjedisore Pacific Green.

Amkest Group, themeluar në 1983, ka një histori suksesi në Mbretëri. Portofoli i tij i larmishëm i biznesit përfshin prodhimin dhe furnizimin e materialit ndërtimor, zhvillimin e pronës dhe shërbimet e këshillimit.

Duke komentuar mbi partneritetin, Scott Poulter, CEO i PGTK, tha: "Arabia Saudite nën kornizën e saj strategjike Vision 2030, e cila kërkon që 9.5 GW e energjisë së Mbretërisë të furnizohet përmes burimeve të rinovueshme deri në 2030, do të pësojë një rritje të shpejtë".

Poulter shtoi: “Teknologjitë e Pacific Green, veçanërisht në sektorin e energjisë diellore, shkripëzimit dhe sistemit të ruajtjes së energjisë së baterisë, ofrojnë zgjidhjen perfekte të kërkesës në rritje të Mbretërisë dhe ne jemi të ngazëllyer për të shfrytëzuar marrëdhëniet e fituara me zell të Amkest Group për të kontribuar në drejtim të qëllimeve të Vizioni 2030. ”

Amr Khashoggi, kryetar i Amkest Group, tha: "Ne besojmë se ndërthurja e përvojës dhe njohurive tona për tregun Saudit, së bashku me portofolin e teknologjive të Pacific Green, siguron bazën për një partneritet të pabesueshëm dhe mundësinë për të ofruar teknologji të shumta plotësuese."

Pacific Green është përqendruar në adresimin e nevojës së botës për energji më të pastër dhe më të qëndrueshme.    Zgjerimi i saj në Arabinë Saudite përmes kësaj ndërmarrje të përbashkët nuk është befasi pasi Mbretëria Saudite synon që 30 për qind e energjisë së saj të vijë nga burime të rinovueshme deri në vitin 2030.

Marrëveshja vjen në prag të një pritje që Arabia Saudite do të tërheqë më shumë se 20 miliardë dollarë në investime në burime të rinovueshme gjatë dekadës së ardhshme. Ky parashikim u bë nga CEO i Saudi National Grid në tetor, sipas një raporti nga S&P GlobBurimi : Arab News