Personalitet të Botës Myslimane Nxitin Bojkotin e Produkteve Franceze

Publikuar në Dhj. 7, 2020, 3:07 a.m.

Një numër i personaliteteve të larta fetare, politike dhe akademike në botën myslimane bënë thirrje për bojkot të mallrave franceze.

Në një deklaratë të lëshuar të premten, ata vunë në dukje lëvizjet e fundit Islamofobike në vendin Evropian dhe kërkuan që produktet e prodhuara në Francë të bojkotohen, raportoi faqja e internetit Arabi21.

Pas mbështetjes së saj për përdhosjen e Profetit të Shenjtë të Islamit (paqja e Zotit qoftë mbi të), qeveria e Parisit tani ka filluar një sulm ndaj xhamive, shkruhet në deklaratë.

Ai shtoi se bastisja e shtëpive myslimane, frikësimi i fëmijëve myslimanë dhe marrja në pyetje e qytetarëve myslimanë me pretekstin e luftës kundër terrorizmit vetëm sepse ata refuzojnë të mbrojnë fyerjen e Profetit të Shenjtë (paqja e Zotit qoftë mbi të) janë ndër masat e tjera anti-islamike të marra nga qeveria e Francës.

Kreu i Bashkimit Ndërkombëtar të Dijetarëve Myslimanë Ahmad al-Raysuni, studiuesi etipian Muhamed al-Hassan al-Dodu, studiuesi marokene al-Hassan al-Kattani, teologu islam egjiptian Yusuf al-Karadawi dhe figura muslimane jordaneze Ihsan al-Utaibi janë ndër ata që nënshkruajnë deklaratën.

Kjo erdhi pasi Ministri i Brendshëm Francez Gerald Darmanin tha se qeveria ka nisur një valë masive "masive dhe të paparë" për të luftuar atë që ai e quan "ekstremizëm" fetar.

Ai shtoi se 76 xhami dyshohen për "separatizëm".

Darmanin të enjten shkroi në Twitter intervistën e tij me radion RTL, duke shkruar: “Në ditët në vijim, do të kryhen kontrolle në këto vende të adhurimit. Nëse ndonjëherë këto dyshime konfirmohen, unë do të kërkoj mbylljen e tyre. ”

Ai gjithashtu tha se 66 migrantë të padokumentuar të dyshuar për "radikalizim" ishin deportuar.

Qeveria e Presidentit Emmanuel Macron u është përgjigjur disa sulmeve vdekjeprurëse në javët e fundit me një premtim për të goditur atë që Darmanin ka thënë se është "armiku brenda".

Në tetor, Makron paraqiti një plan për të trajtuar atë që ai e quajti "separatizëm islamik", pasi ai e përshkroi Islamin si një fe në krizë në të gjithë botën - komente që zemëruan myslimanët në Francë dhe globalisht.

Franca është shtëpia e popullsisë më të madhe të pakicave myslimane në Evropë, dhe disa kanë frikë se do të ndëshkohen kolektivisht pas një serie sulmesh në muajt e fundit.

Më 20 tetor, Franca urdhëroi mbylljen e përkohshme të një xhamie jashtë Parisit si pjesë e një goditjeje ndaj njerëzve që dyshohen se nxisin urrejtje, pas vrasjes së mësuesit Samuel Paty, i cili kishte treguar karikaturat e tij klasike ofenduese të Profetit Muhammed (a.s.).

Franca ka mbyllur gjithashtu dy organizata - bamirësia myslimane Baraka City dhe një grup i të drejtave civile që monitoron krimet e urrejtjes - Kolektivi kundër Islamofobisë në Francë (CCIF); të dy kanë hedhur poshtë akuzat e qeverisë se ata kishin lidhje "radikale".Burimi : IQNA