Algjeria thotë se tre islamikë u vranë në përleshje me ushtrinë

Publikuar në Dhj. 5, 2020, 12:03 a.m.

Ushtria vrau "dy terroristë pas një përplasjeje me një grup të armatosur të rrezikshëm" në provincën Jijel, tha ministria në një deklaratë fillestare, duke rishikuar më vonë numrin në tre.

Tre islamikë u vranë të martën në një përplasje me ushtrinë algjeriane në verilindje të vendit, tha Ministria e Mbrojtjes, duke shtuar se një operacion po vazhdonte.

Ushtria vrau "dy terroristë pas një përplasjeje me një grup të armatosur të rrezikshëm" në provincën Jijel, tha ministria në një deklaratë fillestare, duke rishikuar më vonë numrin në tre.

Autoritetet algjeriane përdorin termin "terrorist" për të përshkruar islamistët e armatosur të cilët kanë qenë aktivë në vend që nga fillimi i viteve 1990.

Ministria tha se ushtarët kishin kapur armë, municione dhe pajisje komunikimi.

Një ditë më parë, Ministria e Mbrojtjes kishte njoftuar "dorëzimin" e një luftëtari islamik të armatosur rëndë, të identifikuar si Aissa Ben Khia, në Tin Zaouatine, në jug të Algjerisë.

Një deklaratë tha se burri, i armatosur me një raketëhedhëse, tre raketa, një mitraloz dhe municion, ishte shoqëruar më parë me "grupe terroriste në vitin 2018 afër kufirit me Mali".

Ushtria njofton rregullisht arrestimin ose vdekjen e militantëve në rajone të ndryshme të vendit.

Në vitin 2019, ajo tha se kishte vrarë 15 islamikë të armatosur dhe arrestuar 25 të tjerë, ndërsa 44 të tjerë u ishin dorëzuar autoriteteve.

Një luftë civile gjatë viteve 1990 i vuri militantët islamikë kundër qeverisë algjeriane, duke lënë të vdekur 200,000 njerëz.

Përkundër një Marreveshje  të vitit 2005 për paqen dhe pajtimin e krijuar për të kthyer faqen në konflikt, grupet e armatosura islamike mbeten akoma aktive në disa zona të vendit, duke synuar kryesisht forcat e sigurisë.Burimi : The New Arab