Yazdani u zgjodh mundësi më popullor në botë në stilin e lirë

Publikuar në Nën. 28, 2020, 2:20 a.m.

Mundësi iranian Hassan Yazdani është zgjedhur si mundësi më i popullarizuar në stilin e lirë në botë.

Sipas një sondazhi nga United World Wrestling (UWW) të Enjten, Yazdani fitoi me 54% të votave (më shumë se 50,000 vota).

Sondazhi u mbajt në Instagram në të cilin 16 mundës - tetë aktualë dhe tetë nga gjeneratat e mëparshme - u ndeshën kundër njëri-tjetrit në një format nokaut.

Në finale, mundësi iranian ishte kundër rusit Abdulrashid Sadulaev.

Yazdani mundi Valentin Yordanov, fitues i tetë medaljeve të arta botërore dhe Olimpike, në raundin e parë.

Ai më pas mundi Taha Akgul turk, fituesin e dy medaljeve të arta botërore dhe një medalje të artë olimpike, dhe doli fitimtar ndaj rusit Buvaisar Saitiev, i cili ka tre medalje të arta  

Yazdani mundi Sadulaev, me nofkën tank rus, i cili ka medalje të arta botërore dhe olimpike.Burimi : Sport News