Jordani do të rifillojë namazin e xhumasë

Publikuar në Nën. 28, 2020, 2:04 a.m.

Ministri i Jordanisë i Fakefit dhe Çështjeve Islame tha se ndalimi i mbajtjes së namazit të së xhumasë  në vend është hequr.

Muhammad Khalaileh tha në një deklaratë të enjten se lutjet e së Premtes do të mbahen në xhami nesër nga ora 11:15 deri në 12:15, njoftoi TV al-Alam.

Ai nënvizoi nevojën që adhuruesit të respektojnë protokollet shëndetësore, duke përfshirë mbajtjen e maskave të fytyrës, përdorimin e shtrojeve të lutjeve dhe vëzhgimin e distancës shoqërore.

Xhamitë në Jordan u mbyllën në prill për shkak të shpërthimit të koronavirusit.

Ato u rihapën për Namazin e Xhumasë  për herë të parë në qershor.

Kryeministri i Jordanisë kishte thënë më parë se për të parandaluar përhapjen e COVID-19, lutjet e së Premtes nuk do të mbahen në vend deri në fund të vitit 2020.Burimi : IQNA