Iraku do të hapë Varrin e 2,000 civilëve të vrarë nga Daesh-

Publikuar në Nën. 16, 2020, 12:59 a.m.

Qeveria irakiane po kërkon të hapë varrin "Al-Khasfa" në guvernatorin verior të vendit të Nineveh, ku janë varrosur rreth 2,000 trupa civilësh të vrarë nga Daesh, njoftoi media lokale.

Saad Al-Abdali, një anëtar i bordit të Këshillit të Ministrave Irakian, i tha Assabah se hapja e varrit kërkonte "një përpjekje ndërkombëtare", duke shtuar se vrima ishte "më e madhja dhe më e përgjakshmja".

"Kufomat u hodhën vertikalisht dhe kumulativisht, gjë që do të thoshte se trupi mbetet dhe kockat të përziera së bashku, duke e bërë të vështirë identifikimin e viktimave dhe kthimin e tyre te familjet e tyre," tha Al-Abdali, raportoi Middle East Monitor.

Zyrtari irakian vuri në dukje se një ekip i specializuar në varret masive kishte filluar planifikimin për gërmimin.

Al-Khasfa është e vendosur në jugperëndim të qytetit verior irakian të Mosulit në një zonë të braktisur të shkretëtirës. Thuhej se u gjet pasi një meteorit ra në tokë mijëra vjet më parë.Burimi : Tasnim News Agency