Jemenasit dënojnë islamofobinë franceze

Publikuar në Nën. 12, 2020, 3:40 a.m.

Njerëzit mbajtën një tubim në Jemenin jugor për të dënuar përdhosjen e Profetit të Shenjtë të Islamit (paqja e Allahut qofte mbe te) në Francë dhe qëndrimet anti-Islame të autoriteteve franceze.

Protesta u mbajt të hënën në krahinen Abyan, njoftoi Yemen Akhbar.

Pjesëmarrësit mbanin parulla dhe brohorisnin parulla në dënim të akteve Islamofoike në rritje në Francë.

Ata gjithashtu denoncuan masën nga disa shtete arabe për të normalizuar lidhjet me regjimin sionist të Izraelit.

Demonstruesit përshkruan lëvizje të tilla si tradhti ndaj Palestinës dhe popullit Palestinez.

Ata gjithashtu dënuan praninë e forcave të Emirateve të Bashkuara Arabe dhe Izraelite në ishullin Socotra në Jemenin Juglindor.

Në gusht, raportet zbuluan se Izraeli, në bashkëpunim me Emiratet e Bashkuara Arabe, do të ndërtojë baza për mbledhjen e inteligjencës në ishullin e Jemenit të vendosur në një zonë strategjike me pamje nga ngushtica e Bab al-Mandab.

Ai gjithashtu tha që një delegacion i oficerëve të inteligjencës Izraelite dhe Emirateve  kishin arritur tashmë në ishull shumë kohët e fundit dhe ekzaminuan vende të ndryshme për krijimin e bazave të planifikuara të inteligjencës.Burimi : IQNA