Presidenti indonezian dënon deklaratat e Macronit mbi Islamin, thirrjet për unitet global

Publikuar në Nën. 4, 2020, 3:08 a.m.

Duke iu drejtuar Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara, Presidenti indonezian Joko (Jokowi) Widodo, dënoi deklaratën e bërë nga Presidenti francez Emmanuel Macron mbi Islamin, duke e quajtur atë fyese dhe ofenduese për myslimanët në të gjithë botën.

Ai tha se deklarata e Macronit  mund të shkaktojë ndarje midis besimeve të ndryshme në një kohë kur bota ka nevojë për unitet për t'u përballur me pandeminë COVID-19.

"Liria e shprehjes nuk duhet të ushtrohet në mënyra që njollosin nderin, shenjtërinë dhe shenjtërinë e vlerave dhe simboleve fetare," tha Jokowi gjatë një konference për shtyp të shtunën.

Ai gjithashtu dënoi sulmet vdekjeprurëse që ndodhën në Paris dhe Nice. "Indonezia i kërkon botës të paraqesë unitetin dhe tolerancën fetare për të ndërtuar një botë më të mirë."

Ai u bashkua me nënkryetarin Ma’ruf Amin dhe përfaqësues nga organizata të ndryshme fetare pas një takimi në Pallatin e Shtetit të shtunën, raportoi  ‘Jakarta Post.’

Jokowi gjithashtu u pendua për deklaratën e Macronit, e cila lidhi fenë me terrorizmin, duke e quajtur atë "një gabim të madh".

“Terrorizmi është terrorizëm. Terroristët janë terroristë. Terrorizmi nuk ka ndonjë lidhje me asnjë fe, ”tha ai.

Macron ka qenë në qendër të kritikave globale nga komuniteti mysliman pas deklaratave të tij të diskutueshme që fyen Islamin dhe Profetin Muhammed (a.s.). Komentet e tij kanë shkaktuar protesta dhe thirrje për bojkot të produkteve franceze nga disa vende myslimane.Burimi : IQNA