Instagrami bllokon llogarinë franceze të Ajetullah Hameneit pas komentit të Holokaustit

Publikuar në Nën. 4, 2020, 2:59 a.m.

Instagrami bllokoi llogarinë e Ajetollah Sejid Ali Khamenei pasi Udhëheqësi i Revolucionit Islamik i dërgoi një mesazh të rinjve francezë për të qortuar mbështetjen e presidentit francez për lëvizjet anti-islamike ndërsa Perëndimi ka kriminalizuar dyshimet për Holokaustin.

Masa nga shërbimi amerikan i rrjeteve sociale për ndarjen e fotove dhe videove erdhi pasi Imam Hamenei ngriti dy pyetje në një mesazh për të rinjtë francezë, pas fyerjeve flagrante të fundit ndaj Profetit të Shenjtë të Islamit në Francë dhe mbështetjes së fortë nga presidenti francez dhe kabineti të atij vendi për veprimet dashakeqe nën petkun e lirisë së shprehjes.

"Pyete Presidentin tënd pse ai mbështet fyerjen e të Dërguarit të Zotit në emër të lirisë së shprehjes. A do të thotë liria e shprehjes fyerje, veçanërisht një personazh i shenjtë? A nuk është kjo veprim budallallëk, fyerje për arsyen e njerëzve që e zgjodhën atë? " tha udhëheqësi në postim.

“Pyetja tjetër për të bërë është: Pse është krim të ngresh dyshime për Holokaustin? Pse duhet të burgoset dikush që shkruan për dyshime të tilla ndërsa fyen Profetin (a.s)? "

Ajatollah Khamenei tha në mesazh.

Më parë këtë muaj, Macron u zotua të luftojë "separatizmin islamik", i cili ai tha se po kërcënonte të merrte kontrollin në disa komunitete myslimane përreth Francës.

Ai gjithashtu përshkroi Islamin si një fe "në krizë" në të gjithë botën dhe tha se qeveria do të paraqiste një projekt-ligj në dhjetor për të forcuar një ligj të vitit 1905 që ndau zyrtarisht kishën dhe shtetin në Francë.

Komentet e tij, përveç mbështetjes së tij për pikat satirike që botojnë karikaturat e Profetit të Islamit, kanë tërhequr shumë dënime nga myslimanët në të gjithë botën.Burimi : Tasnim News Agency