Arabët favorizojnë Bidenin ndaj Trumpit në zgjedhjet në SHBA

Publikuar në Tet. 31, 2020, 4:02 a.m.

Ndërsa votuesit arabo-amerikanë preferojnë Bidenin  sipas një sondazhi të fundit të opinionit, Trumpi shihet gjerësisht si kandidati i preferuar midis një numri të qeverive arabe.

I nominuari demokrat Joe Biden drejton në mënyrë të konsiderueshme kundërshtarin e tij republikan Donald Trump si kandidatin e preferuar të Botës Arabe në kandidatin presidencial të SHBA-ve  muajin e ardhshëm, tregoi një sondazh opinioni të Dielën.

Nga 3,097 njerëz të anketuar në të gjithë 18 vendet e Lindjes së Mesme dhe Afrikën e Veriut, rreth 39 përqind favorizuan Bidenin  ndërsa vetëm 12 përqind zgjodhën Trumpin , sipas sondazhit të kryer nga anketuesi britanik YouGov.

"Kur u pyet se cili kandidat do të ishte më i mirë për Botën Arabe nëse zgjidhet president, shumica besojnë se asnjëri prej kandidatëve (49 përqind) nuk do të përmbushte një përshkrim të tillë, megjithatë Biden konsiderohet ende një mundësi më e mirë sesa Trumpi", tha studimi.

Zgjedhjet e 3 nëntorit, në të cilat Trump në detyrë po lufton për të siguruar një mandat të dytë në detyrë, po vëzhgohet nga afër në të gjithë botën arabe, ku Shtetet e Bashkuara luajnë një rol kryesor.

Trump shihet gjerësisht si kandidati i preferuar midis një numri të qeverive arabe, duke përfshirë Arabinë Saudite dhe Emiratet e Bashkuara Arabe, për një mori arsyesh, duke përfshirë qëndrimin e tij të ashpër kundër rivalit të tyre rajonal, IranitBurimi : The New Arab