Rastet e koronavirusit të Indisë kalojnë 7.8 milion

Publikuar në Tet. 24, 2020, 11:33 p.m.

India ende po shton më shumë se 50,000 raste në ditë ndërsa vendi përgatitet për një sezon festivali kur mblidhen turma të mëdha.

India arriti kulmin me gati 100,000 raste në një ditë të vetme muajin e kaluar

India ka raportuar 53,370 raste të reja të koronavirusit në 24 orët e fundit, duke marrë gjithsej 7,8 milion të kaluara.

Ministria e Shëndetësisë të shtunën gjithashtu raportoi 650 vdekje, duke çuar në 117,956 numrin e vendit.

Numri më i lartë i infeksioneve të reja po vijnë nga shtetet e Maharashtra, Kerala dhe Karnataka. Ata po raportojnë gjithashtu numrin maksimal të rikuperimeve ditore.

Muajin e kaluar, India arriti një kulm prej gati 100,000 rastesh në një ditë të vetme, por që nga ajo kohë infeksionet ditore kanë rënë me rreth gjysmën dhe vdekjet me rreth një të tretën, edhe pasi testimet kanë mbetur të qëndrueshme.

India ende po shton më shumë se 50,000 raste në ditë ndërsa vendi përgatitet për një sezon festivali kur mblidhen turma të

mëdha. Zyrtarët shëndetësorë kanë paralajmëruar për rritje !Burimi : Arab News