Dy gra spanjolle konvertohen në Islam

Publikuar në Tet. 24, 2020, 11:20 p.m.

Dy të reja spanjolle janë konvertuar në Islam përmes një lidhjeje virtuale me Xhaminë e Shenjtë të Imam Rizait (a.s.).

Duke njoftuar sa më sipër, Muhammed J. Hasheminexhad, drejtor i Zyrës për Çështjet e Pelegrinëve të Huaj të Astan Kuds Razavi tha:

“Për shkak të kufizimeve të vendosura për praninë e pelegrinëve të huaj në faltoren e shenjtë për shkak të shpërthimit të koronavirusit, disa dhe programe promovuese mbahen nga rrjete të ndryshme virtuale për admiruesit e kësaj faltoreje të shenjtë. "

Ai e përshkroi spanjishten si një nga gjuhët aktive për zbatimin e programeve të shenjtërores së shenjtë dhe vuri në dukje se dy myslimanët e rinj, të cilët kishin hulumtuar dhe studiuar Islamin për një kohë të gjatë u ndikuan nga programet AQR këto ditë dhe vendosën të kalojnë në Islam në një lidhje e drejtpërdrejtë me Xhaminë e Shenjtë.

"Përveç këtyre dy grave spanjolle që më parë kishin studiue rreth Islamit, disa të tjera u interesuan më shumë për t'u kthyer në Islam dhe u bënë myslimane nën ndikimin e këtyre programeve promovuese," komentoi ai.

Duke iu referuar ndikimit të programeve AQR në audiencë, ai shtoi: "Përhapja krijoi një përvojë të re në publicitetin e hapësirës kibernetike dhe ndërsa lidheshim me një gamë më të gjerë audiencash, ne i prezantuam audiencës programet tona publicitare dhe promovuese në këtë mënyrë."

Hasheminexhad në fund vuri në dukje se në 10 ditët e fundit të muajit Safar, programe të ndryshme promovuese duke përfshirë webinars, ritualet e zisë, fjalime, eulogji në gjuhë të ndryshme u mbajtën përmes rrjeteve të ndryshme virtuale në mënyrë që të promovojnë Razavi dhe kulturën Profetike.

Astan Kuds Razavi është organi përgjegjës i Xhamisë së Shenjtë  ‘Imam Rizait’ (a.s.).Burimi : Astana Quds Razavi