Jordani do të mbyllë xhamitë për dy javë

Publikuar në Shta. 23, 2020, 12:42 a.m.

Jordani do të mbyllë xhamitë  për dy javë , duke filluar të enjten si pjesë e përpjekjeve të shtetit për të ndaluar përhapjen e koronavirusit të ri.

Ministri i Fakfit  dhe Çështjeve Islame, Muhammed Khalaileh u tha gazetarëve në Kryeministri të hënën  vendimi vjen në përgjigje të rekomandimeve shëndetësore dhe mes numrit spiral të rasteve COVID-19.

Ai theksoi se vendimi i qeverisë për të pezulluar lutjet në xhami është në përputhje me fetvat islamike, njoftoi menafn.com.

Ai tha se masa synon vetëm ruajtjen e shëndetit të njerëzve.

Jordani  rihapi xhamitë në qershor pas një mbyllje katër-mujore.