4.000 xhami të gatshme për t'u rihapur në Algjeri

Publikuar në Gus. 16, 2020, 1:02 a.m.

Ministria e Vakfit  e Algjerisë tha se 4.000 xhami  vend kanë kushtet e nevojshme për rihapjen.

Ai tha që kjo përbën 24 përqind të numrit të përgjithshëm të xhamive në vendin e Afrikës së Veriut.

Në fazën e parë, ato xhami të lejuara do të rihapen  për adhuruesit 15 minuta para çdo namazi dhe afër dhjetë minuta pas namazit, tha ministria, njoftoi faqja e internetit e lajmeve el-Mesa.

Ai gjithashtu nënvizoi nevojën për respektimin e protokolleve shëndetësore për të parandaluar përhapjen e koronavirusit.

Algjeria tha të shtunën se do të lehtësojë më tej mbylljen e xhamive  nga koronavirusi, duke përfshirë shkurtimin e një shtetrrethimi brenda natës, ngritjen e disa pengesa  të udhëtimit dhe lejimin e xhamive të mëdha të rihapen.

Përdorimi i kondicionerëve në xhami mbetet i ndaluar, si dhe ndalimi i hyrjes për gratë,  dhe fëmijët nën 15 vjeç, tha qeveria.

Algjeria, shtet i Afrikës së Veriut ka regjistruar 35.160 infeksione te koronavirusit, me 1.302 vdekje.

Në qershor, ajo rifilloi disa aktivitete ekonomike, kryesisht në sektorin e ndërtimit dhe punëve publike, dhe lejoi rihapjen e disa bizneseve.