Palestinezët në Berlin demonstrojnë kundër aneksimit

Publikuar në Qershor 28, 2020, 1:16 p.m.

Dhjetra palestinezë të hënën u mblodhën pranë ambasadës amerikane në Berlin për të protestuar ndaj aneksimit të planifikuar të Izraelit në Luginën Jordan dhe pjesë të mëdha të Bregut Perëndimor.

Demonstruesit tundnin flamuj të Palestinës dhe ngritën pankarta që dënonin aneksimin.

Anëtari kryesor i Unionit të Komuniteteve Palestineze në Evropë Thaer Hijjo, i cili mori pjesë në protestë, konfirmoi se palestinezët në të dy nivelet zyrtarë dhe popullorë kundërshtojnë politikat e zgjidhjes së Izraelit në territoret e okupuara.

Hijjo theksoi nevojën për t'i dhënë fund ndarjes së brendshme palestineze dhe të krijojë një veprim të përbashkët për të përballur sulmet izraelite.

Ai gjithashtu i bëri thirrje Parlamentit  Gjerman dhe Bashkimit Evropian që urgjentisht të veprojnë dhe të bëjnë presion ndaj Izraelit që të tërhiqet nga masa e aneksimit.

Nga ana e tyre, deputetët gjermanë të majtë konfirmuan mbështetjen e tyre për popullin palestinez dhe kundërshtimin e politikave raciste izraelite në territoret e okupuara palestineze.