Kongresi amerikan miraton sanksionet Kinës për goditjen e ujgurëve muslimanë

Publikuar në Qershor 5, 2020, 10:13 p.m.

SHBA miraton një projekt-ligj që autorizon sanksione ndaj zyrtarëve kinezë për burgosjen masive të ujgurëve muslimanë.

Grupet e të drejtave thonë se të paktën një milion ujgurë  dhe muslimanët e tjerë turq janë burgosur në kampe në provincën Xinjiang të Kinës .

'Shpata me dy tehe': Hong Kongu nuk paralajmëron SHBA për një statut të veçantë.

Sh.B.A dhe aleatët e dënojnë Kinën për ligjin e sigurisë kombëtare të Hong Kongut

Dhoma e  Shtëpia e Përfaqësuesve të SH.B.A.-së ka aprovuar me shumicë legjislacionin që kërkon sanksione ndaj zyrtarëve kinezë që konsiderohen përgjegjës për shtypjen e muslimanëve ujgur, duke dërguar faturën në Shtëpinë e Bardhë për Presidentin Donald Trump për të bërë veto ose nënshkrim në ligj.

Ligji për të Drejtat e Njeriut  per ujguret  u miratua me një votim 413-1 të mërkurën dhe erdhi disa orë pasi Sekretari i Shtetit Mike Pomp njoftoi Kongresin se administrata nuk e konsideronte më Hong Kong-un autonome nga Kina.