Terroristët vrasin 7 ushtarë në Balukistan të Pakistanit

Publikuar në Maj 26, 2020, 3:45 a.m.

Shtatë punonjës të sigurimit pakistanez u vranë në dy incidente të veçanta terroriste në provincën jug-perëndimore të Balukistanit, thuhet në një deklaratë ushtarake të martën.

Sipas një deklarate të lëshuar nga Marrëdhëniet me Publikun ndër-Shërbime (ISPR), gjashtë ushtarë përfshirë një oficer të ri të komisionuar (JCO) dhe një shofer civil u vranë ndërsa automjeti i tyre ishte në shënjestër të IED me telekomandë në Pir Ghaib, Mach, Balukistan.

Automjeti FC po kthehej në kampin bazë pas një detyre rutinore patrullimi.

Në një incident tjetër, një njeri i sigurisë u vra gjatë shkëmbimit të zjarrit me terroristët afër Mandit të Balukistanit.

Në fillim të këtij muaji një oficer dhe pesë ushtarë të FC të Pakistanit u vranë pasi automjeti i tyre ishte në shënjestër të IED me telekomandë pranë kufirit Pak-Iran në provincën Balukistan.

Në mars sulmuesit e paidentifikuar sulmuan kufirin e skuadrës ushtarake pakistaneze në provincën Balukistan dhe vranë dy personel të sigurisë.

Ministria e Mbrojtjes e Pakistanit kishte kërkuar 188 milion dollarë nga Komiteti i Koordinimit Ekonomik (ECC) për fazën e dytë të rrethimit të kufirit me Iranin duke thënë se projekti është bërë një përparësi strategjike.