Sllovenia kombi i parë evropian që deklaron fundin e epidemisë në vend

Publikuar në Maj 20, 2020, 1:48 a.m.

Presidenti e quan "epideminë e koronavirusit"  'calls off'  pasi masat e jashtëzakonshme janë lehtësuar, por ekspertët paralajmërojnë se kërcënimi mbetet i pranishëm.    

Një bukuroshe i jep një manikyr klientes në një sallon bukurie në Lubjanë, në 4 maj të vitit 2020, në ditën e parë të lehtësimit të bllokimit, në mesin e pandemisë COVID-19 të shkaktuar nga koronavirusi i romanit [Jure Makovec / AFP]

Sllovenia, një komb malor me dy milion njerëz, është bërë vendi i parë evropian që shpalli fundin e epidemisë së koronavirusit në shtëpi.

Qeveria e shtetit të Bashkimit Evropian tha të premten përhapja COVID-19 është nën kontroll dhe nuk ka më nevojë për masa të jashtëzakonshme shëndetësore.

më shumë: