Mbretëria e Bashkuar duhet të ndëshkojë aneksimin e Izraelit me 'sanksione ekonomike’

Publikuar në Maj 20, 2020, 1:45 a.m.

Mbretëria e Bashkuar duhet të vendosë sanksione ekonomike kundër Izraelit nëse shkon përpara me planifikimin për aneksimin e Bregut Perëndimor, një komision  i Dhomës së Lordëve i propozuar të enjten.

Joyce Anelay, kryetare e Komisionit për Marrëdhënie Ndërkombëtare dhe Mbrojtje, përshkroi planin e qeverisë së unitetit izraelit në hyrje, një "shkelje të ligjit ndërkombëtar" i cili do të "rrezikonte" procesin e paqes izraelite-palestineze.

Në një letër me fjalë të forta drejtuar James Cleverly, Ministri i Shtetit në Mbretërinë e Bashkuar për Lindjen e Mesme dhe Afrikën e Veriut, Baronesha Anelay referoi një raport të komisionit të botuar tre vjet më parë, sipas Haaretz.

Ai mendon se një "rezultat i dy shteteve" mbetet mënyra e vetme për të arritur "një paqe të qëndrueshme që plotëson nevojat e sigurisë së Izraelit dhe aspiratat palestineze për shtetësi dhe sovranitet".