Kënduesi egjiptian i Kur’anit Shejh Muhamed Mahmud Tablaui ka vdekur në moshën 86 vjeç.

Publikuar në Maj 8, 2020, 12:09 a.m.

Shejh  Samih Ahmed Khaled Athamina, një mjeshtër i shquar jordanez i Kur’anit, i tha IQNA se Sheik Tablaui, i cili drejtoi Bashkimin Egjiptian të Kenduesve  dhe Hafizeve te Kur’anit, vdiq të martën.

Sindikata lëshoi ​​një mesazh ngushëllimesh, duke përshëndetur Shejhu  Tablawi për shërbimin e Kuranit të Shenjtë për më shumë se 60 vjet.

Muhamed al-Saadati, zëdhënësi i sindikatës, tha që detajet e një funerali dhe shërbimi përkujtimor  do të njoftohen  më vonë.

Dar al-Ifta e Egjiptit lëshoi ​​gjithashtu një mesazh ngushëllimesh për vdekjen e Kenduesit te shquar te Kur’ait.

Muhamed Mahmoud Tablawi lindi më 14 nëntor 1934 në fshatin Met Okba në Egjipt.

Në moshën 4 vjeç,  filloi të mësojë Kur’anin e Shenjtë dhe përfundoi në moshën 9 vjeç.

Ai ka udhëtuar në shumë vende si përfaqësues i Al-Azhar-it dhe Ministrisë së Cështjeve Islame të Egjiptit.

Ai gjithashtu shërbeu si anëtar i trupit gjykues në shumë konkurse ndërkombëtare të Kur’anitBurimi : IQNA