Dita më poshtëruese e jetës sime

Publikuar në Tet. 11, 2019, 2:18 a.m.

Isam Abdallah dhe Abderraoof Alkhawaldeh thonë se ata ishin diskriminuar në bazë të fesë së tyre pasi u anulua fluturimi i tyre.

Dy burra muslimanë në Shtetet e Bashkuara kanë kërkuar një hetim pasi fluturimi i tyre u anulua sepse ekuipazhi nuk ishte "i rehatshëm për të fluturuar" me ta në bord.

Isam Abdallah dhe AbderraUf Alkhawaldeh ishin në bordin e një aeroplani Mesa Airlines për në Dallas nga Alabama kur papritmas të gjithë pasagjerët u detyruan të zbrisnin.

"Ishte dita më poshtëruese e jetës sime," u tha Abdallah gazetarëve.

Në një konferencë shtypi të organizuar nga Këshilli për Marrëdhëniet Amerikano-Islamike, Alkhawaldeh dhe Abdallah thonë se personeli i linjës ajrore i profilizoi ata ne mynyre raciste.