Klerikët detyrojnë anulimin e hapjes së ‘Parades se Krenarisë homoseksuale ‘imorale’ ’të Bejrutit

Publikuar në Tet. 11, 2019, 2:15 a.m.

Anëtarët e komunitetit LGBT gëzojnë relativisht më shumë liri në Liban se në shumicën e vendeve të tjera të Lindjes së Mesme, por ende nuk kanë të drejta dhe përballen me ngacmime të vazhdueshme.

Koncerti i hapjes së Javës së Krenarisë Gej të Bejrutit u anulua nën presionin e institucioneve fetare në Liban, thanë organizatorët.

Anëtarët e komunitetit LGBT gëzojnë relativisht më shumë liri në Liban se në shumicën e vendeve të tjera të Lindjes së Mesme, por ende nuk kanë të drejta dhe përballen me ngacmime të vazhdueshme.

Ngjarja e parë e krenarisë homoseksuale në Beirut u mbajt në vitin 2017 por përbëhej kryesisht nga konferenca dhe punëtori, ndërsa hapja e edicionit të këtij viti do të ishte një koncert në vendet më të njohura të kryeqytetit.

"Institucionet fetare kërkuan anulimin e koncertit, duke e lidhur atë me promovimin e martesës së të njëjtit seks dhe duke e shoqëruar atë me shthurje dhe imoralitet," tha Beirut Pride në një deklaratë të mërkurën.