I riu porugez perqafoi Islamin në Mashhad te Iranit

Publikuar në Tet. 4, 2019, 12:29 a.m.

Një i ri nga Portugalia  ka perqafuar fene Islame në Zyrën e Astan Kuds Razavi në Mashhad te Iranit..

Duke përshkruar vendimin e tij për t'u bërë musliman, Joseph Manuel Ayce tha:

"Unë linda në një familje hebreje dhe babai im ishte personi që hapi rrugën time për t'u njohur me Islamin; ai është një njeri i mençur me përvojë shumë vjeçare që bën hulumtime në fe të ndryshme ”.

Mannel Ajce shtoi: "Meqenëse Krishterimi nuk ishte në gjendje t'u përgjigjej pyetjeve të mia, si babai im, unë bëra shumë kërkime mbi fe të ndryshme dhe u përpoqa të kuptoja sa më mirë për besimet  e ndryshme".

Duke e prezantuar Islamin si fenë e vetme që u përgjigjet  pyetjeve të tij, muslimani i ri vuri në dukje:

"Unë jam në fillimin e të kuptuarit të Islamit dhe duhet të zbuloj të vërtetat  e fesë përmes studimit dhe hulumtimit të vazhdueshëm".

"Do të mësoj më shumë për ligjin islam nga gruaja ime e ardhshme që është një myslimane besnike," tha ai.

Portugezi musliman  vazhdoi të thotë: “Një nga themelet  në kulturën perëndimore nuk është të ndërhyhet në fetë e njerëzve të tjerë; prandaj, fetë e njerëzve nuk kanë asnjë lidhje me të tjerët dhe unë mund të kem bindjet e mia personale atje ".

Joseph Manuel Ayce përfundoi fjalët e tij duke thënë:

"Kjo është përvoja ime e parë për të bërë një vizit ë në Xhamine e Shejtë të Imam Rizait (a.s.),  kështu që përshkrimi i vetëm që mund të bëj në lidhje me xhaminë  është shpirtërorja dhe ngrohtësia e saj ."Burimi : Astan Quds Razavi