Kina urdhëron restorantet e Pekinit t’i ' fshijnë shkronjat, shenjat arabe, islamike, hallall

Publikuar në Shta. 1, 2019, 7:10 a.m.

Kina urdhëron restorantet e Pekinit  te fshijnë' shkronjat, shenjat arabe, islamike, hallall

Pronarëve të restoranteve Hallall u është thënë të heqin shenjat e lidhura me Islamin [AFP]

Pronarëve të restoranteve Hallall  në Pekin u është thënë që të heqin sishkronjat arabe dhe islamike në mes të goditjes së vazhdueshme të muslimanëve në Kinë, si pjesë e një përpjekje kombëtare për të "Kinenizu " popullsinë muslimane të vendit, kanë raportuar agjencitë.

Zyrtarët gjithashtu pohuan se shumica e 1.5 milion të burgosurve të mbajtur në të ashtuquajturat "kampe riedukimi" në rajonin veriperëndimor të Xinjiang të Kinës janë liruar.

SHBA, organizatat e të drejtave të njeriut dhe muslimanët ujgur kanë dyshime për këto pretendime.

Punonjësit në restorantet e Pekinit dhe shitore ushqimore që shesin produkte hallall, i thanë Reuters-it se zyrtarët qeveritarë u kishin thënë atyre që të hiqnin simbolet e lidhura me Islamin  shkronjat, simbolet e  tyre.Burimi : The New Arab