Historiani japonez e pranon fene Islam në xhamine e Imam Rizait

Publikuar në Gus. 11, 2019, 2:12 p.m.

Një historian i ri japonez ka pranuar fene Islame pas hulumtimeve të gjera mbi Islamin, ne përvjetorin e shehidllykut të Imam Muhamed Tekiut.

Japonezi 21-vjeçar, i cili e zgjodhi vetë emrin  Hussein,  tha në udhëzimet e ceremonisë:

"Ne kemi udhëtuar me një grup historianësh të Tokios në Iran që prej 4 muajsh me një ftesë të Universitetit Ndërkombëtar Al-Mustafa . "

Ai shtoi: "Me qëllim të inicimit të hulumtimit tonë, në fillim kemi studiuar gjuhën perse, dhe më pas u mësuam mësime islamike dhe arkitekturë".

Huseini vazhdoi të thotë:

“Gjatë vizitës sime të parë në Xhamine e Shejte te Imam Rizait ne Meshhad , unë u interesova shumë për këtë vend dhe i magjepsur nga madhështia dhe arkitektura e këtij kompleksi shpirtëror. Në pamje të parë, unë u impresionova shume nga arkitektura e saj e mahnitshme dhe e bukur ”.

"Pas mbarimit të punës dhe kthimit të një grupi në Japoni, vendosa të qëndroja në qytet dhe të studioja për Islamin", deklaroi ai duke shtuar "Sot, kur po planifikoja të kthehesha në vendlindje, vendosa të bëhem musliman pasi u këshillova me ekspertët e Xhamise se Shejtë ".

Muslimani i ri qe sapo e perqafoi Islamin ka gjetur ne Xhamine e Shenjtë të Imam Rizait (a.s,AS)  "një nga vendet më të rëndësishme fetare dhe kulturore të botës muslimane shiite".

"Ashtë një shkrirje e arkitekturës dhe artit islam, shpirtërorja e së cilës tërheq mendjen dhe zemrën e çdo qenie njerëzore drejt Zotit".Burimi : Astana Quds Razavi