Sa mikroplastik mund të ushqehemi, sa të pimë …

Publikuar në Korrik 31, 2019, 5:06 p.m.

Analiza  nga 26 studime nga e gjithë bota që tregojnë mesataren e sasisë së mikroplastikës në ushqime që konsumojmë çdo ditë.

Në mes të një viti, mesatarisht në mes të 74,000 dhe 121,000 copa  mikroplastike, është konsideruar se ky numër është nënvlerësuar.

Kerkimet e reja  nën titullin "Ushqimi njerezor i mikroplastikes”  botuar në Shkenca dhe Teknologjia  e Mjedisit paraqet 26 studime nga e gjithë bota dhe tregon një mesatare të sasisë së mikroplastikës në ushqime që përdoren çdo ditë.

Burimi me i madh i mikroplastikes i cili hyne ne trupin tone permes ujit te nxehte, kurse numri i mikroplastikes per nje liter eshte  94, tregojne rezultatet e kater studimeve te ndryshme.

Birra  është në vendin e dytë me një mesatare prej 32 copa mikroplastike, por më së shumti shqetësoh numri i pjesëve në ajër që është në vendin e tretë të kësaj liste. Dy  studime, të provuara në Turqi dhe Francë, tregojnë se ajri që thithim në mesatare përmban 9,80 copë për nje meter kub.



Burimi : Konsumimi Mikroplastikës nga Njeriu Shkenca dhe Teknologjia e Mjedisit