Gjermania dënon Facebookun me dy milionë euro për shkak të gjuhës së urrejtjes

Publikuar në Korrik 13, 2019, 11:57 a.m.

Autoritetet gjermane njoftuan se në Facebook kanë shqiptuar dënimin prej dy milion euro në përputhje me ligjin që është hartuar për luftën kundër gjuhës së urrejtjes.

Gjykata tha të martën se shoqëria për rrjetin social nuk ka përmbushur kërkesat e transparencës për zgjidhjen e kërkesave për gjuhën e urrejtjes.

Nga Izraeli thonë se Raporti i Facebook-ut për vitin  2018 nuk reflekton numrin real të numrit për përmbajtjet e dyshimta të paligjshme, gjë që në Gjermani përfshin antisemitizëm dhe materiale të destinuara për nxitjen e hidhërimit ndaj personave ose grupeve në bazë të përkatësisë së tyre fetare ose etnike.

Për më tepër, janë të panjohura  informacione mbi aftësitë gjuhësore dhe trajnimin e personelit të ngarkuar për përpunimin e kërkesave për gjuhë të urrejtjes.