Gruaja japoneze e përqafoi fenë Islame për shkak të 11 Shtatorit

Publikuar në Korrik 2, 2019, 4:30 p.m.

Një grua japoneze që ka përqafuar fenë Islame tha se sulmet e 11 shtatorit në SHBA e nxitën atë të studionte për Islamin.

Duke folur natën e premte në një program në Rahyaftegan (Ata që gjetën shtegun e duhur) Seksioni i ekspozitës së 27-të të Kur'anit në Teheran, Fatimeh (Atsuku) Hushino, tha se pas sulmeve të 11 shtatorit, mediat filluan një fushatë propagandistike kundër Islamit.

Ajo vendosi që ajo të studionte rreth fesë për të gjetur të vërtetën.

"Pas shumë hulumtimeve, kuptova se mediat përhapin gënjeshtra.    Nëpërmjet xhaxhait tim i cili ishte kthyer në krishterim, unë e njoha Biblën dhe pasi e krahasova atë me Kur'anin, kuptova se Libri i Shenjtë i Islamit është më gjithëpërfshirës ".

E pyetur për reagimet e familjes së saj, Fatime Hushino tha se ata ishin absolutisht kundër vendimit të saj në fillim dhe u përpoqën ta bindnin që të kthehet sërish në Busuzëm.

"Ata ishin veçanërisht kundër Hixhabit tim", tha, duke shtuar se ata më vonë arritën të kuptonin çështjen.

Ekspozita e 27 Ndërkombëtare e Kur'anit në Teheran është duke u zhvilluar në  Xhaminë  Imam Humeini (r.a.) me moton "Kur'ani, Kuptimi i Jetës".  Ekspozita do të zgjasë deri më 24 maj.

Çdo natë në Seksionin Rahyaftegan, një konvertues mysliman shpjegon udhëtimin e tij ose të saj në Islam.Burimi : IQNA