Berlin: Rreth 160 terroristë gjermanë besohet të jenë vrarë në Siri, Irak

Publikuar në Qershor 28, 2019, 12:47 a.m.

Qeveria gjermane ka zbuluar se fati i rreth 160 terroristëve gjermanë mbeti i panjohur dhe besohet se kanë vdekur në luftimet në Siri dhe Irak.

Gazeta gjermane Die Welt Gazeta citon se qeveria federale dhe një përgjigje të një pyetje nga ana e Sekretarit të Përgjithshëm të Partisë së Lirë Demokratike të Gjermanisë, (FDP) Linda Teuteberg mbi fatin e terroristëve gjermanë të cilët shkuan për në Siri dhe Irak dhe u bashkua me Daeshin,  (ISIS) organizatën terroriste  thotë se "Nuk e njeh fatin e 160 prej tyre, por informacioni në dispozicion tregon se ata mund të jenë vrarë në fushën e betejës".

Linda Teuteberg akuzoi gjithashtu qeverinë se nuk kishte "ndonjë plan për t'u marrë me terroristët e huaj nga Gjermania" ose duke i mbajtur ata përgjegjës për veprimet e tyre.

Një nga politikanët në FDP dënon politikën e Qeverisë në trajtimin me terroristët gjerman të Daeshit, duke thënë: "Një koncept duhet të arrihet në rrugën e që kanë të bëjnë me kthimin e terroristëve dhe forcimin e kapaciteteve të autoriteteve gjermane për të hetuar dhe ndjekur penalisht krimet e luftës jashtë vendit. "

Kreu i Shërbimit Gjerman të Inteligjencës së Brendshme, Thomas Hilden Fang më shumë se një herë ka paralajmëruar për rritjen e rrezikut të  terroristëve të Daesh-it të cilët arritën të kthehen në Gjermani.

Ashtu si shumë shtete të tjera perëndimore, Gjermania përpiqet për të parandaluar rrezikun e terroristëve që kthehen në vendet e veta edhe pse disa shtete perëndimore kishin siguruar të gjitha format e mbështetjes për  organizatën terroriste në Siri dhe në rajon.Burimi : SANA