Ambasadori britanik imam në namazin e akshamit

Publikuar në Qershor 5, 2019, 1:07 a.m.

Ambasadori britanik kryeson namazin e akshamit,  pasi u krye iftari në  rrugë  në Sudan

Llogaria Twitter e ambasadës të shtunën ka postuar fotografi të Irfan Siddik  që po merrnin pjesë në iftarin e Ramazanit në shtëpinë e tij.

"Irfan Siddik  kaloi një mbrëmje të këndshme duke ftuar kalimtarët në një  iftarit në  shtëpisë së tij për të ngrënë dhe biseduar", shkuruan në llogarinë e tij.

"Pas iftarit, Irfan Siddik udhëhoqi  namazin e akshamit.

Gjatë Ramazanit njerëzit shpesh bëjnë iftar në rrugë të dhuruara nga individë ose organizata bamirësie.

Siddik tha se ishte i kënaqur të priste "eksperiencën autentike sudaneze" dhe të bënte lutjet për herë të parë në vend.

Muslimanëve e rritur duhet të agjërojnë nga agimi deri në muzg gjatë muajit më të shenjtë të Ramazanit.

Janë  të përjashtuar nga agjerimi të sëmurët, të moshuarit dhe gratë që janë menstruacione, shtatzëna ose  pleqëri të thellë.

Ambasadori u emërua në detyrën e tij vitin e kaluar.

Muajin e kaluar, ai i kërkoi drejtuesve të rinj ushtarakë të vendit të pushonin sulmet ndaj protestuesve pasi ish presidenti Omar al-Bashir u rrëzua mes demonstratave të gjera kundër sundimit të tij.Burimi : The New Arab