Muslimanja nga Ukraina:E pranova Islamin sepse feja e Islame është në harmoni me natyrën njerëzore

Publikuar në Maj 24, 2019, 1:58 a.m.

Viktoria, një grua myslimane që  e përqafoi fenë Islame flet për përvojën e saj, duke theksuar harmoninë e Islamit me natyrën njerëzore.

Ajo pranoi në intervistë se ajo kurrë nuk kishte menduar më parë për Zotin.

"Familja ime gjithmonë dëshironte që unë të ndiqja vetëm shkollimin tim dhe të kisha sukses në punën time; prandaj këto konflikte mendore më kanë bërë që të harroj mendimin për Zotin, "tha ajo. "Por erdhi një ditë kur mendoja për Zotin dhe gjithçka që Ai krijoi, dhe kjo ishte shumë interesante për mua, duke përfshirë ato pjesë të trupit që po bëjnë gjëra të mëdha së bashku me njëri-tjetrin, pyetje që habisnin mendjen time dhe më në fund kuptova se këto vepra duhet të bëhen nga Zoti.

E ftuar në programim  "Ziafat al-Rahman" të kanalit Imam Riza  shtoi se "Kur lexova Biblën e të krishterëve, u ngritën shumë pyetje në mua, për shembull, përse Zoti thotë në Ungjill, mos e bëni këtë, por të gjithë të krishterët bëjnë gjithsesi!

Viktoria vazhdoi se "kishte shumë pyetje në mendjen time se një i krishterë nuk mund të përgjigjej, por kur u njoha me Islamin kuptova se sa i arsyeshëm është Islami dhe se është i bazuar në natyrën njerëzore".

Ajo vuri në dukje situatën e muslimanëve në Ukrainë, duke thënë:

"Tri vjet më parë, kur erdha nga Ukraina, numri i muslimanëve ishte i vogë  dhe ata bënë ceremonitë islamike fshehurazi, por pak kohë më parë, kur shkova në Ukrainë, pashë një numër të grave të mbuluara, që ishte shumë interesante për mua dhe kuptova se ato ishin gra muslimane që migruan nga Taxhikistani ".

Viktoria vuri në dukje se problemi kryesor për njerëzit në Ukrainë është alkoolizmi, problemi i papunësisë  dhe  përqindja e lartë e varfërisë.Burimi : Astane Quds Rezevi