Universiteti i Romës mikpritës i arkitekturës iraniane

Publikuar në Prill 11, 2019, 2:30 a.m.

Një konferencë mbi karakteristikat e arkitekturës iraniane u mbajt në Universitetin Sapienza të Romës.

Konferenca njëditore u mbajt me pjesëmarrjen e ekspertëve iranianë, inxhinierëve dhe arkitektëve italianë.

Metodologjitë dhe karakteristikat e arkitekturës tradicionale dhe moderne iraniane janë shpjeguar për studentët.

Ndërkohë u prezantuan disa nga veprat e arkitekturave iraniane.

Duke ju drejtuar konferencës, zëvendës kryetari i bashkisë së Teheranit për arkitekturën dhe inxhinierinë urbane Abdul Reza Gulpaygani tha se takimi përshkroi arkitekturën iraniano-islamike për përdorim në jetën e iranianëve.

Universiteti Sapienza i Romës, gjithashtu thjesht i quajtur Sapienza ose Universiteti i Romës, është një universitet kërkimor kolexhial i vendosur në Romë të Italisë.

Konferenca u organizua nga Shtëpia e Arkitekturës në Romë dhe Zyra e Atasheve Kulturore të Iranit në Itali.Burimi : IRNA