Papa fajëson SHBA, Evropë për vdekjen e njerëzve në zonat e luftës

Publikuar në Prill 9, 2019, 2:09 a.m.

Papa Francis thotë se shitjet e armëve nga Shtetet e Bashkuara dhe Evropa duhet të fajësohen për vdekjen e njerëzve, përfshirë fëmijët, në vende të tilla si Jemeni, Siria dhe Afganistani.

"Europa dhe Amerika e pasur shesin armë ... të përdorura për të vrarë fëmijët dhe për të vrarë njerëz", tha Papa, në vërejtjet e papara të bëra gjatë adresimit të studentëve dhe mësuesve në San Carlo Institutin e Milanit të shtunën, njoftoi Associated Press.

Ai tha se vendet e dhunuara me dhunë si Jemeni, Siria dhe Afganistani nuk do të dëshmonin luftëra nëse nuk do të ishin për armët.

"Një vend që prodhon dhe shet armë ka në ndërgjegjen e vet vdekjen e çdo fëmije dhe shkatërrimin e çdo familjeje", tha Papa.

Shtetet e Bashkuara dhe vendet e mëdha evropiane, si Britania dhe Franca, kanë shitur armë në Arabinë Saudite dhe aleatët e saj, të cilët pushtuan Jemenin në mars 2015.Burimi : Press Tv