Mbreti i Spanjes dhe Mbretëresha i dhurojnë shpërblimin përkthyeses marokene, Malika Embarek Lopez

Publikuar në Prill 9, 2019, 12:06 a.m.

Gratë marokene vazhdojnë të jenë të suksesshme kudo që të shkojnë. Në Spanjë, një përkthyese maroken-spanjolle, Malika Embarek Lopez dëshmoi aftësinë e saj në përkthim në tri gjuhë.

Mbreti Felipi VI i Spanjës dhe gruaja e tij Mbretëresha Letizia i dhuruan  "Çmimin Kombëtar për Veprën e një Përkthyesi" për Malika Embarek Lopez, përkthyese marokene-spanjolle me Çmimin e Kulturës Kombëtare, në Madrid të martën.

Malika Lopez, 74 vjeç, ka përkthyer më shumë se 50 libra nga frëngjishtja në spanisht dhe nga arabishtja në spanisht.

Juria tha se ata e zgjodhëm Malika Lopez për shkak të përkushtimit të saj të thellë për përkthimin dhe tejkalimin e kulturave të ndryshme përmes shumë veprave që përkthen nga më të mirat e letërsisë franceze dhe ndërkombëtare.

Çmimi Kombëtar për përkthimin më të mirë shkoi tek përkthyesi 61-vjeçar spanjoll Salvador Pena.

Malika Lopez dhe kandidatët e tjerë fituan çmimet e tyre në vitin 2017, por i pritën vetëm të martën në një ceremoni mbi të cilën mbreti dhe mbretëresha e Spanjës morën pjesë në Muzeun Kombëtar Prado në Madrid.

Ceremonia u dha çmimet edhe ekspertëve në fusha të tilla si arti, kinemaja dhe letërsia.Burimi : Marocco World News