Shkolla Islame në Britani të Madhe vandalizohet për herë të dytë në tre muaj

Publikuar në Prill 6, 2019, 9:49 p.m.

Sulmi ndodhi dje në Akademinë Bahr në Newcastle, në atë që e kam përshkruar si një 'veprim i neveritshëm'.

Një shkollë islamike është vandalizuar për 'herë të dytë në tre muaj' me dritare të thyera dhe tekstet fetare janë copëtuar.

Sulmi ndodhi në Akademinë Bahr në Newcastle, në atë që e kam përshkruar si një 'veprim i neveritshëm'.

Ai tha se "shkallët u përdorën për të goditur një dritare" dhe kopjet e Kur’anit u shqyen dhe u hodhën në dysheme, në atë që ai e përshkroi si një "sulm të shënjestruar dhe racist".

Abdul Mehmet, i cili shërben si drejtor i shkollës tha: 'Fqinjët pranë shkollës thanë se kishte njerëz brenda dhe se dritaret ishin thyer.

"Ne arritëm atje në orën 9.20 për të gjetur individët atje".

Ai tha se policia kishte identifikuar tashmë të gjithë ata që ishin të dyshuar për t'u përfshirë, duke shtuar se ky ishte sulmi i dytë në tre muaj, jemi "tepër të mërzitur".

Shkolla u sulmua në janar, me fjalët 'terroristë myslimanë' dhe një svastika u përplasën në mur ndërkohë që mbeturinat ishin shpërndarë nëpër dysheme.

Inspektori i lagjes Alan Davison tha: 'Rreth orës 21:00 natën e kaluar ne u thirrëm me një raport që ndërhyrësi kishin thyer ndërtesën e akademisë Bahr në Benwell Lane.

'Zyrtarët tanë morën pjesë dhe gjetën dëmtime të mëdha në ndërtesë. Megjithatë, ne besojmë se tashmë i kemi identifikuar ata që janë përfshirë dhe pyetjet rreth incidentit do të vazhdojnë sot.

"Ne jemi të vetëdijshëm për ndikimin e incidenteve të kësaj natyre në komunitet dhe dua të jem i qartë se ky lloj sjelljeje është plotësisht i papranueshëm.

"Zyrtarët tanë do të vizitojnë sot përsëri në Bahr Akademinë dhe do të punojnë me ta për të vendosur masa të mëtejshme për të parandaluar diçka si kjo të ndodh përsëri.Burimi : Metro News