Gjenden mumiet pesë mijë vjeçare në Egjipt

Publikuar në Prill 5, 2019, 12:55 a.m.

Është raportuar se në rajonin Minufiye të Egjiptit, arkeologët kanë gjetur një sarkofag me dy mumie të 5 mijë vjetëve më parë.

Në një deklaratë të bërë nga Ministria e Veprave Historike të Egjiptit, u raportua se arkeologët kanë gjetur një sarkofag me dy mumie të 5 mijë vjetëve më parë, në rajonin Minufiye të Egjiptit.

Në deklaratë u njoftua se sarkofagu që u gjet gjatë gërmimeve ishte bërë prej punimeve gëlqerore dhe kishte një gjerësi prej 2 metra dhe një gjerësi prej 60 centimetra.

Sipas ekspertëve, mumjet në sarkofagishin mjaft të dëmtuara, por mbi to u gjetën fragmente të stolive ari. Ato u dorëzuan në muzeun lokal për hetim.Burimi : Sputnik News