Ndihmë psikologjike për muslimanët e Krimesë

Publikuar në Prill 1, 2019, 3:52 a.m.

Zyra Rajonale e Krimesë e Asociacionit të Ndihmës Psikologjike ndaj muslimanëve (APAM) nën Administrimin fetare të myslimanëve të Krimesë dhe qytetin e Sevastopolit ka në plan të mbajë një seri të seminareve praktike dhe trajnime që kanë për qëllim zgjidhjen e problemeve psikologjike të shoqërisë.

Sipas kryetarit të zyrës rajonale të Krimesë Zejneb Bair qëllimi kryesor i shoqatës është që të sjellë të gjithë specialistët (psikologë, punonjës fetarë, mësues, etj) së bashku në mënyrë që të zhvillojnë psikologjinë e Islamit si një zonë e aplikuar e psikologjinë e fesë, dhe për të zgjidhur problemet aktuale psikologjike të muslimanëve të Rusisë.

Zejneb Bair ka theksuar se këtë vit në mars dhe prill ata nisin grupin terapeutik për nënat e reja të quajtur "Nënat".

Për më tepër muslimanët Krimesë kanë mundësi të konsultohen me  specialist të ndryshëm (psikologë fëmijësh, therapistë familjar, defektologun, psikologun dhe me Zyrën e Administratës Fetare të Muslimanëve të Republikës.Burimi : Islam.ru