Kryeministri i Malajzisë: Izrael një shtet i grabitësve

Publikuar në Mars 27, 2019, 1:27 a.m.

Izraeli  "një shtet i  grabitësve”, tha kryeministri i Malajzisë Mahathir Muhamed të premten, vendi i tij ka marrëdhënie miqësore me çdo vend tjetër në botë, përveç me Izraelin.

"Ne nuk jemi kundër hebrenjve, por ne nuk mund të njohin Izraelin për shkak të okupimit (të saj) të tokës palestineze", tha në fjalën e tij Mahathir, transmetuar nga transmetuesit vendorë, gjatë vizitës së tij tre-ditore në Pakistan të premten.

"Ju nuk mund të pushtoni toka të tjera dhe të formoni një shtet." Është si një gjendje grabitësish, "vazhdoi ai, tha Agjencia Anadolu.

Komentet e tij erdhën një ditë pasi Presidenti i SHBA,-ve Donald Trump tha se ishte koha që Shtetet e Bashkuara të njihnin kontrollin e regjimit cionist mbi lartësitë e pushtuara të Golanit.

Izraeli e ka shtyrë shumë Uashingtonin të njohë pretendimin e tij mbi territorin që e pushtoi nga Siria gjatë Luftës së Gjashtë Ditëve të vitit 1967.

Izraeli zë afërsisht dy të tretat e lartësive më të mëdha të Golanit si rezultat de facto i konfliktit. Ai u zhvendos për të aneksuar zyrtarisht territorin në vitin 1981 - një veprim i hedhur në mënyrë unanime në atë kohë nga Këshilli i Sigurimit i OKB.Burimi : IQNA