I dërguari i Mbretërisë së Bashkuar thotë se nuk do të kursejë përpjekjet për të përmirësuar lidhjet me Iranin

Publikuar në Mars 21, 2019, 11:10 p.m.

Ambasadori i Mbretërisë së Bashkuar në Iran, Rob Macaire thotë se ai nuk do të kursejë asnjë përpjekje për të zhvilluar më tej marrëdhëniet me Iranin.

Rob Macaire i bëri komentet të mërkurën në një video-mesazh të lëshuar në llogarinë e tij zyrtare të Twitter kur ai i dha urimet e tij për popullin iranian në Vitin e Ri.

Miqtë dhe të afërmit mblidhen së bashku për të festuar Vitin e Ri dhe fillimin e pranverës, tha ai në mesazh.

Ai theksoi se misioni diplomatik britanik në Iran do të përfitojë nga çdo mundësi për të përmirësuar lidhjet mes dy vendeve nëpërmjet bisedimeve të ndershme dhe respektit të ndërsjellë.

Ai gjithashtu ofroi dëshirat e tij më të mira për të gjithë ata që festojnë Nevruzin në botë.

Dita e parë të pranverës shënon Nevruzin (që do të thotë Dita e Re në persisht).

Viti i ri persian festohet në mbarë botën nga vende të ndryshme, veçanërisht në Afganistan, Shqipëri, Azerbajxhan, vendet në në ish-Jugosllavi, Republikën e Maqedonisë, Indi, Iran, Kazakistan, Kirgistan, Taxhikistan, Turqi dhe Turkmenistan.

Nevruzi u regjistrua si një trashëgimi kulturore jomateriale e njerëzimit në vitin 2009 nga OKB-ja.Burimi : IRNA