Spanja lëshoi më shumë se 220,000 viza në Marok në vitin 2018

  • Në vitet normale, konsullatat spanjolle në Marok japin 140,000 deri në 180,000 viza
Publikuar në Mars 14, 2019, 12:43 a.m.

Shkruan:

Safaa Kasraoui

Safaa Kasraoui është një gazetare në Maroko World News.

Rabat - Konsullatat spanjolle lëshuan një total prej 220,929 vizash në Marok në vitin 2018, dukshëm më të larta se numrat e zakonshëm të regjistruara në çdo vit.

Sipas lajmit spanjoll nga EFE, numri është më i lartë se ai që ka qenë në më shumë se një dekadë. Në mënyrë të zakonshme, Spanja lëshon midis 140,000 dhe 180,000 viza në Marok.

Rritja do të thotë se Maroku ka marrë më shumë viza spanjolle në 2018 se çdo vend tjetër përveç Rusisë dhe Kinës.

Sipas të dhënëva spanjolle, të cilat u morën nga Zyra e Informacionit Diplomatik, konsullatat spanjolle në Marok ka lëshuan një mesatare prej 1,000 viza në ditë, duke përjashtuar fundjavat dhe festat.

Përveç ambasadës spanjolle në Rabat, Maroku ka gjashtë konsullata spanjolle anembanë vendit: në Tangier, Tetouan, Casablanca, Nador, Agadir dhe Laraache.Burimi : Morocco World News