Në shoqërinë gjermane Islami ishte një realitet i pamohueshëm

Publikuar në Shk. 28, 2019, 1:51 a.m.

Kryetari i Parlamentit gjerman Wolfgang Schäuble, duke bërë një deklaratë, e përshkroi Islamin si një realitet të pamohueshëm në shoqërinë gjermane.

Sipas agjencisë gjermane të lajmeve, kryetari i parlamentit gjerman, Wolfgang Schäuble, duke përshkruar muslimanët si pjesë të Gjermanisë, tha se ky është një fakt i pamohueshëm, duke shtuar se: "Edhe kur shërbeja në Ministrinë e Brendshme, theksova rëndësinë e kësaj çështjeje.”

Ministri i Brendshëm gjerman Horst Seehofer kishte raportuar se në përputhje me politikat anti-islamike, Islami nuk i përkiste Gjermanisë dhe se vendi i tij nuk ishte i njohur për Islamin, por për krishterimin.

Volfgang Schäuble gjithashtu u shpreh se: “ Islami është si fetë e tjera në Gjermani dhe pasuesit e saj respektohen.”Burimi : Mehr News Agency