India thotë se nuk ka mbështetje për sanksione kundër Iranit

Publikuar në Shk. 20, 2019, 9:37 p.m.

Ministrja e Punëve të Jashtme të Indisë, Sushma Swaraxh tha të shtunën se qeveria e saj nuk do të mbështesë sanksionet e imponuara Iranit.

Sushma Swaraxh bëri këtë koment gjatë një bisede me zëvendësministrin e jashtëm iranian Abbas Arakchi gjatë një ndalese të shkurtër në Teheran në rrugën e tij drejt Evropës.

Të dy palët diskutuan çështje me rëndësi dypalëshe, si dhe çështje rajonale.

Ata dënuan dy incidente të fundit terroriste në krahinën juglindore iraniane të Sistan - Baluchestan dhe Srinagar të Indisë, duke nxitur nevojën për të siguruar paqen dhe qetësinë në rajon përmes dialogut.Burimi : IRNA