Peshkopi i Greqisë: Politika pa devotshmëri është gjithmonë me probleme

Publikuar në Shk. 4, 2019, 9:59 p.m.

Peshkopi i Greqisë tha se politika pa devocion ka krijuar gjithmonë shumë probleme dhe sfida gjatë historisë.

Platon Apostolos tha të mërkurën në ceremoninë e hapjes së Konferencës së Parë Ndërkombëtare të Imam Reizait dhe Dialogut Ndërfetar në Mashad se drejtësia dhe bashkëjetesa paqësore janë të mundshme në dritën e drejtësisë së Zotit. "Drejtësia mund të jetë një platformë për dialogun e qytetërimeve për qeniet njerëzore".

Ai deklaroi se xhamitë dhe kishat kanë qenë gjithmonë një shtëpi e sigurtë në shumicën e vendeve dhe është detyrë e studiuesve fetarë të punojnë për një njohje më të mirë të Zotit dhe statusin e drejtësisë së Zotit dhe për të arritur të drejtat ideale të njeriut për të gjithë qeniet njerëzore.

Peshkopi tha se fetë hyjnore luajnë një rol të rëndësishëm në vendosjen e themeleve të të drejtave të njeriut dhe në mesin e tyre udhëheqësit fetarë luajnë rolin më të rëndësishëm.

Platon Apostolos shtoi se edukimi dhe të drejtat civile varen nga liria e fesë në shoqëritë multi-fetare dhe multi-kulturore, të gjithë udhëheqësit fetarë duhet të shprehin lirshëm besimin e tyre fetare tek pasuesit e tyre.Burimi : IRNA