I dërguari serb: Sanksionet që nuk prekin lidhjet Beograd-Teheran

Publikuar në Nën. 22, 2018, 9:08 p.m.

Ambasadori i Serbisë në Teheran ka kritikuar sanksionet amerikane kundër vendeve dhe tha se sanksionet kundër Iranit nuk janë ndërkombëtare dhe nuk kanë ndikim në marrëdhëniet midis Beogradit dhe Teheranit.

"Ne do të vazhdojmë bashkëpunimin tonë me Iranin gjithnjë e më shumë", tha Dragan Todoroviç në një takim me kryetarin e Komisionit të Sigurisë Kombëtare dhe Politikës së Jashtme të Parlamentit Iranian Heshmatullah Falahatpisheh të martën.

Ambasadori serb në Teheran vuri në dukje politikën e Serbisë për zhvillimin e ndërveprimeve me Iranin dhe tha se ka një numër zgjidhjesh për zhvillimin e marrëdhënieve ekonomike mes dy vendeve.

"Irani jo vetëm që nuk mbështet terrorizmin, por është edhe vetë objektivi i terrorizmit", tha Todoroviç duke vënë në dukje rëndësinë e rolit iranian në luftën kundër terrorizmit.

Ambasadori i Sërbisë në Teheran vlerësoi ndërveprimin parlamentar midis Iranit dhe Serbisë si pozitive dhe tha se Serbia po kërkon të zgjerojë marrëdhëniet e saj me Iranin në të gjitha fushat.Burimi : IRNA