Kryeministri i Malajzisë u kërkon muslimanëve të lexojnë Kur'anin në gjuhën e vet

Publikuar në Nën. 22, 2018, 9:02 p.m.

Muslimanët mund të bëjnë Islamin një mënyrë të jetës në qoftë se ata e lexojnë Kur'anin, burim autoritar të besimit të tyre, në një gjuhë që ata e dine, e kuptojnë, në vend se vetëm duke lexuar në alfabetin arab, që nuk e  kuptojnë, tha Kryeministri malajzian, Mahathir Muhamed.

Ai i tha një xhemati  të vogël në Xhaminë Hohoe dhe Papua Guinea e Re,  kryeqytetit Port Moresby, edhe pse Kur'ani  është në gjuhën arabe,  duhet të lexoni shkrimet e shenjta në një gjuhë që ata e dinë,  për të kuptuar mësimet e Islamit.

"Nëse e lexoni Kuranin, do t'ju mësojë se cila është rruga e jetës për muslimanët. Por në qoftë se ju shkoni në bazë të interpretimeve të caktuara nga liderët, atëherë ju nuk mund të jeni në gjendje për të marrë mesazhin e duhur të Kur'anit që shpallur në Kur’an, "tha Mahathir.

"Është e rëndësishme që të mësoni nga Kur'ani, ai duhet të përkthehet në një gjuhë që e kuptoni. Pastaj  ju do të jeni në gjendje të jetoni jetën e një muslimani. Pastaj  vetëm Islami do të jetë një mënyrë jetese. "

Muslimanët në përgjithësi e konsiderojnë tekstin arabisht si versionin përfundimtar të Kur'anit. Megjithatë, shumica e muslimanëve në Malajzi nuk  e dinë arabishten.

Mësimi i Kur'anit përmendësh në shkollat të cilat ​​janë bërë  gjithnjë e më popullore, ku nxënësit mësojnë përmendësh shkrimin e shenjtë mysliman përmes mësimit përmendsh, ndonjëherë nga një moshë shumë të re.

Kryeministri malajzian tha se mbetet fakti që mësimet e Islamit duhet të mësohen në një gjuhë të kuptueshme, njoftoi Mail Malay.

"Kjo mund të jetë vetëm në gjuhën tuaj amtare, mund të jetë në anglisht, ose mund të jetë ndonjë gjuhë tjetër, por ne duhet të lexojmë Kur'anin në gjuhën tonë."

 "Kur'ani duhet të jetë udhëzimi përfundimtar për ne. Kurdoherë që nuk arrijmë ta kuptojmë apo kur të gjejmë mësimet që dyshojmë, kthehemi në Kur'an, "tha ai.Burimi : IQNA