Sekretari i Përgjithshëm i Konferencës së Peshkopëve të Sllovenisë: Letra e dytë e Udhëheqësit të Iranit tregon mirë ngjarjet e botës

  • Dr. Tadej Strehovec,  Sekretari i Përgjithshëm i Konferencës së Peshkopëve të Sllovenisë
Publikuar në Dhj. 28, 2015, 1 a.m.

Sekretari i Përgjithshëm i Konferencës së Peshkopëve të Sllovenisë, tha se Letra e Dytë e Udhëheqësit Suprem të Revolucionit Islamik, Ajetullah Sejjid Ali Hamenei drejtuar rinisë Perëndimore tregon se ai ka një zotërim të plotë të zhvillimeve botërore.

Unë besoj se lideri e shkroi Letrën e Dytë për të rinjtë në Perëndim, sepse ai është shumë i vetëdijshëm se e ardhmja e vendeve perëndimore  një ditë do të jetë në duart e brezit të ri, tha të hënën dr. Tadej Strehovec.

Ai tha se letra thekson se ajo është shumë e rëndësishme për brezin e ri që të jenë të informuar në lidhje me rrënjët e terrorizmit, duke shtuar se ai gjithashtu i fton njerëzit që të thellojnë njohuritë dhe besimet e tyre për shkaqet me kryesore të dhunës  që ka përfshirës botën.

Unë besoj se kjo (letër) është shumë i mirë. Unë kam qenë shumë i befasuar, sepse në Perëndim dhe në gazetat tona nuk është përmendur fare kjo letre. Pra, kjo është një mundësi e mirë për të sjellë këtë letër në vendin tim dhe natyrisht të publikojë atë në gjuhën time, sllovenisht, tha dr. Tadej Strehovec.

Prifti slloven gjithashtu ka thënë se problemi kryesor në mes Perëndimit dhe disa vende Islame qëndron në mungesën e dialogut dhe informacionit.

Ai kërkoi nga udhëheqësit musliman dhe udhëheqësit të krishterë për të ndihmuar për të hapur më shumë mundësitë për dialog midis myslimanëve dhe të krishterëve.

Letra e Dytë Ajetullah Sejjid Ali Hamenei për rininë në Perëndim u publikua të dielën, më 29 nëntor 2015 , pas sulmeve të fundit terroriste në Paris.

Në letër, Udhëheqësi theksoi se kjo Letër është vetëm të rinjtë, të cilët nga vështirësitë e sotme do të mësojnë  që të jenë në gjendje për të gjetur zgjidhje të reja për të ndërtuar të ardhmen, dhe për të bllokuar rrugët të cilat e kanë çuar Perëndimin në pozitën aktuale.

Letra e Udhëheqësit erdhi kundër valëve të përtërira të përpjekjeve në Perëndim për të përhapur Islamofobinë pas një vargu të sulmeve terroriste të pretenduara nga Daesh (ISIS-i) që  tronditi Parisin, më 13 nëntor 2015.Burimi : Tasnim