Eric Walberg

Eric Walberg është gazetar kanadez i specializuar në politikat e  Lindjes së Mesme, Azisë Qendrore dhe Rusisë.  I diplomuar në Universitetin e Torontos dhe Kembrixh në ekonomi, ai ka filluar të shkruaj në lidhje me marrëdhëniet  Lindje-Perëndim që nga vitet 1980. Ai ka jetuar si në Bashkimin Sovjetik të Rusisë, gjithashtu dhe në Uzbekistan, si një këshilltar i OKB-së, shkrimtar, përkthyes dhe lektor. Artikujt e tij shfaqen në rusisht, gjermanisht, spanjisht dhe arabisht dhe janë të arritshme në ericëalberg.com faqia e tij e internetit. Walberg është autor i Imperializmi Postmodern i Gjeopolitikës dhe Lojrave të mëdha (2011).

  • image