Ajetullah Hamenei përgëzon atletet paraolimpike që mbajnë hixhabin

Publikuar në Nën. 16, 2018, 4:50 p.m.

Udhëheqësi i Revolucionit Islamik Ajetullah Sejjid Ali Khamenei përshëndeti atletet femra iraniane për respektimin e Hixhabit në Lojërat Aziatike Paraolimpike.

Në një takim me atletet Paraolimpike të Iranit të mërkurën, udhëheqësi i vlerësoi atletët femra për ruajtjen kodin e tyre islamik të veshjes gjatë garave,   dhe me besim duke ruajtur vlerat e tyre fetare dhe kombëtare.

Atletët iranianë morën 136 medalje, duke përfshirë 51 medalje ari, për Republikën Islamike në vitin 2018, në  Lojërat e Para në Xhakarta, Indonezi, muajin e kaluar. Rezultatet dolën vendin në vendin e tretë pas Kinës dhe Koresë së Jugut në numërimin e medaljes.

Udhëheqësi i përgëzoi atletët, duke thënë se "puna e vlefshme që bëtë,  është vënë në veprim, ajo patjetër do të hapë rrugën për progres të madh dhe suksese. "

Ajetullah Hamenei tha se të gjithë duhet të modelojnë performancën e tyre pas atletëve iranianë dhe të angazhojnë burimet e tyre joaktive në mënyrë që "të arrijnë progres dhe mirëqenie në këtë botë dhe më gjerë".

Udhëheqësi më tej kërkoi që ministri i sportit dhe i të rinjve të vendit të trajtojë me zell kërkesat e atletëve.Burimi : IQNA