Vatikani bën thirrje për zgjerimin e bashkëpunimit kulturor me Iranin

Publikuar në Nën. 15, 2018, 5:17 p.m.

Ambasadori i Iranit në Vatikan Taha Hashemi e pranoi të mërkurën oferten e Ministrit të Kulturës të Vatikanit kardinali Gianfranco për zgjerimin e bashkëpunimit kulturor mes dy vendeve.

Trashëgimia kulturore e Iranit është shumë e pasur në përgatitjen e bazave për zgjerimin e bashkëpunimit kulturor ndërmjet dy palëve në fusha të ndryshme si piktura, kaligrafia, filmat dhe muzika.

Ambasadori i Iranit në Vatikan, nga ana e tij, tha se afinitetet kulturore dhe marrëdhëniet mes dy vendeve janë shumë të rrënjosura.Burimi : IRNA